Waarom geluid zo belangrijk is…

Ik werk al heel wat jaren als DJ en geluidsman. We zijn hier heel kritisch geworden als het om geluid gaat. Ik ben niet zomaar tevreden. Bij een optreden van een artiest, of dit nu een DJ of live act betreft, is het geluid ongelofelijk belangrijk. Het geluidssysteem is namelijk de overdrager van de artiest naar het publiek. Hoe beter het geluidssysteem is (en afgesteld) des te beter het overkomt bij het publiek. Je wilt namelijk niet alleen geluid overbrengen, maar ook emotie en gevoel!

Ik heb zelf met veel merken gewerkt en ik heb veel merken gehoord. Vanuit ENTERTAINIT! werken we nu heel bewust met dB Technologies als huismerk. Dit merk heeft zeer serieus werk gemaakt van hoe een speaker moet klinken, functioneren en bovendien ook wegen! Wij werken voornamelijk met de nieuwe DVA serie. Een line-array module daaruit is de T8. Dit is een topkast van slecht 14kg! De klank en output hiervan is waanzinnig. Ik krijg niet snel kippenvel van een geluidssysteem, maar bij dit systeem krijg ik dat over mijn hele lichaam.

Meer informatie over dB Technologies vind je op deze website: www.dbtechnologies.com

Opmerkingen voor dit bericht zijn gesloten.