Movingheads in alle soorten en maten!

U kunt bij ons terecht voor het huren van allerlei soorten movingheads. Kleine LED movingheads tot grote krachtige gasontlading movingheads.

Een movinghead is een lichteffect dat wordt gebruikt bij TV-shows en evenementen. De bewegingsvrijheid is groter dan bij een scanner, maar de grootte en het gewicht zijn ook groter. Voor het aansturen van Moving Heads wordt vaak het DMX-protocol gebruikt, maar er kan ook gebruikgemaakt worden van de ingebouwde bewegingen of bewegingen op muziek door middel van ingebouwde microfoons.

Er zijn 3 soorten movingheads:

Beam: een beam-movinghead heeft een hele smalle lens die vaak tussen de 0 en 5 graden licht uitstraalt. De bundel is dus zeer geconcentreerd waardoor er een “beam” effect ontstaat.

Spot:  een spot-movingheads heeft een smalle lens en kan gebruikmaken van gobo’s om figuren aan de lichtstraal te geven.

Wash: een wash-movinghead heeft een grote lens en kan grote oppervlakten verlichten. Deze hebben geen gobo’s, maar wel een kleurenschijf

Soms worden deze “soorten” movingheads ook gecombineerd in 1 apparaat. Onze lightmaXX SHAFT 5R Beam Moving-Head heeft bijvoorbeeld een frost filter waardoor de beam kan veranderen in een wash.

 

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *