Tips voor een geslaagd feest!

Altijd handig, een aantal tips die van jouw feest een succes maakt! Waar dien je rekening mee te houden voor en tijdens een feest? Wat moet je wel doen? Wat niet? Vragen waar een hoop mensen mee zitten. ENTERTAINIT! gaat je helpen!

Wat bedoelen we met een feest? Wij geven een aantal handige tips voor een kleinschalig (minder dan 500 personen) evenement zoals een feest waar het de bedoeling is dat er gedanst wordt.

Tip 1

Zorg ervoor dat de locatie van het feest niet te groot is voor het aantal gasten dat daadwerkelijk komt. Zorg dat er tussen de 0,5 en 1 vierkante meter ruimte per persoon is. Bij een te grote ruimte gaan mensen vaak groepen vormen en de dansvloer zoveel mogelijk vermijden. Denk aan een redelijk volle kroeg, dat is goed. Houd rekening met een opkomst van de helft tot 3 kwart van de mensen die je uitgenodigd hebt.

Tip 2

Het is van belang dat er niet teveel zit mogelijkheden zijn. Wanneer je dat wel doet, je raadt het al, gaat iedereen zitten en de kat uit de boom kijken.

Tip 3

Regel een goede band, artiest of DJ. Die bepalen namelijk de sfeer van het feest voor een groot gedeelte. Bij ENTERTAINIT! zit dat wel goed! Onze DJ’s bijvoorbeeld, passen zich aan aan jouw feest en willen niets anders dan een volle dansvloer.

Tip 4

Zorg ervoor dat de locatie waar het feest is wordt voorzien van de juiste verlichting. Wij zien vaak dat er alleen maar gedacht wordt aan die ene goede band of DJ. Dan moet het wel goed gaan, toch?… denk je dan. Nee! Als de ruimte te licht is, bijvoorbeeld met gewoon wit licht, of nog erger, TL verlichting, gaat dat de sfeer niet bevorderen. Bij ENTERTAINIT! denken wij uiteraard ook aan dit punt. Wij gebruiken hele mooie en moderne sfeer verlichting zodat iedereen er goed uitziet op de dansvloer.

Tip 5

Als er bijvoorbeeld een speech wordt gehouden, zorg er dan voor dat deze niet te lang is en op het begin van de avond plaats vindt. Aan het begin hebben de gasten nog de aandacht maar later op de avond minder. Als er later op de avond een lekkere sfeer is en er wordt gedanst, kun je je voorstellen dat dit dan ook onderbroken wordt en soms niet meer opstart.

Tip 6

Maak van te voren met de band, artiest of DJ een afspraak over de muzieksoort. Het is toch jouw avond? Geef aan welke muziek je wel en niet wilt horen. Bij ENTERTAINIT! zorgen wij hier uiteraard voor. Je krijgt bij ons vooraf een vragenlijst waarin je ook dit soort dingen kunt aangeven. Heel belangrijk!

Tip 7

Zorg ervoor dat je weet of er regels gelden op de locatie van het feest. Moet er bijvoorbeeld rekening gehouden worden met een aantal decibels? Vanuit ENTERTAINIT! houden we hier altijd rekening mee. Het laatste wat je wilt is dat de politie het feest afblaast.

Tip 8

Regel een band, artiest of DJ met een goede geluidsset. Een niet goede afstelling van een geluidssysteem gaat nadelige effecten hebben op de bezoekduur van je gasten. Bij ENTERTAINIT! zorgen we ervoor dat het niet goed, maar perfect klinkt!

Tip 9

Zorg voor voldoende hapjes of andere versnaperingen. Als de gasten honger krijgen gaan ze vervelend doen, zich niet goed voelen of gewoon weg! Dat moet je natuurlijk niet hebben.

Tip 10

Wanneer je een buffet wilt serveren aan de gasten plan dit dan aan het begin. Dit voorkomt een onderbreking van de feestopbouw.

Tip 11

Zorg voor voldoende ruimte en stroompunten voor een band, artiest of DJ. Vraag hoeveel ruimte ze nodig hebben en hoeveel stroompunten (en of het eventueel krachtstroom moet zijn) ze nodig hebben. Bij ENTERTAINIT! vertellen we dat natuurlijk.